vineri, 16 ianuarie 2009

Posted by PicasaCu copiii nostri colindând la centru fundaţiei NEW LIFE din Amara unde sunt ingrijiţi mai mulţi copii cu deficiente neuro-motorii.

CAMPANIA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT

CINE SUNTEM?

PAROHIA SFINŢII IMPĂRAŢI CONSTANTIN ŞI ELENA este una din unităţile administrative ale Bisericii Ortodoxe Române şi funcţionează în cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, Protoieria Slobozia.

CE FACEM?

În afara cadrului liturgic (a slujbelor religioase care se oficiază la biserica parohială) şi a asistenţei religioase acordată locuitorilor satului, intenţionăm ca în cel mai scurt timp să începem lucrările la reconsolidarea bisericii prin refacerea acoperişului şi a interiorului cât şi reconstruirea clopotniţei.
Sunt două din proiectele parohiei realizabile în viitorul apropiat, de aceea orice sprijin este binevenit.
„Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” Ev. după Marcu cap12 versetul 31

DE CE AVEM NEVOIE DE TINE ?

Pentru că prin direcţionarea celor 2% din impozitul pe care deja l-ai plătit către stat putem să realizăm o parte din proiectele propuse.

DE CE AI FACE ACEASTĂ DIRECŢIONARE?

În primul rând pentru că nu ai nimic de pierdut.
Banii pe care îi direcţionezi către noi sau către altă entitate non profit oricum au fost plătiţi la bugetul de stat şi sunt folosiţi în alte scopuri pe care de cele mai multe ori nu le cunoaştem .
Apoi gândeşte-te că faci o faptă bună, ajuţi pe cei ce au nevoie de tine şi ştii ce se va face cu aceşti bani.

CE TREBUIE SĂ FACI?

1.Dacă eşti salariat, trebuie să completezi cu majuscule datele de identificare ale contribuabilului de la punctul A din formularul 230 pe care l-ai primit odată cu acest pliant. Dacă nu ştii suma de la punctul B, nu este nici o problemă, ea va fi completată de organul fiscal.
2.Returnează formularul persoanei de la care l-ai primit, sau depune-l la administraţia financiara pe raza căreia ai domiciliul fiscal.
3.Dacă mai cunoşti un prieten care ar face acelaşi lucru nu ezita să-i spui despre această posibilitate de implicare.
Nu uita că data limită la care se poate depune cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual este 15 mai.


DUMNEZEU SĂ TE BINECUVINTEZE PENTRU IMPLICAREA TA

DATE DE IDENTIFICARE:
PAROHIA SFINŢII IMPĂRAŢI
CONSTANTIN ŞI ELENA
SAT C.BRÂNCOVEANU
PROTOIERIA SLOBOZIA
JUDEŢUL CĂLĂRAŞI
C.I.F.: 23073320
COD IBAN:
RO94CRDZ069A000760481001
REPREZENTANT:
PR. OANCEA C. ALEXANDRU
TELEFON MOBIL:
0740162588

Istoricul Parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

Satul Constantin Brîncoveanu, se află situat la 10 km sud de municipiul Slobozia, la 6 km nord de satul Drajna, la 8 km nord de A2 şi 1,5 km est de DN21 ce leagă cele doua municipii reşedinţă de judeţ Slobozia şi Călăraşi.
Satul Constantin Brîncoveanu a luat fiinţă în anul 1926 prin împroprietărirea mai multor ţărani săraci din judeţele: Muscel(Dâmboviţa), Prahova, Ialomiţa şi Călăraşi.
Parohia Sfinţii Împăraţi se înfiinţează ca o necesitate in anul 1934 la 1 decembrie aşa cum reiese din procesul verbal de inspecţie al protoiereului Marin Rădulescu de la Protoieria IV Cosîmbeşti la data de 22 mai 1935. în acest proces verbal se consemnează faptul că slujbele religioase se oficiază în şcoală. Ulterior locuitorii satului au cumpărat o casă în centrul satului şi cer lămuriri pentru amenajarea acesteia în casă de rugăciune. Casa era construită de gard învelită cu tablă neagră, având în interior altar, naos şi tindă. Era prevăzută cu o turlă în care se afla clopotul. Construcţia a rezistat până în anul 1955 când se toarnă fundaţie de beton şi se zideşte în jurul zidurilor vechi o altă construcţie din cărămidă în formă de navă.
Începând cu anul 1956 se adună materiale necesare pentru construirea unei noi biserici pe locul destinat, specificat în planul satului, dar nu s-au obţinut aprobările necesare începerii lucrărilor. Din acest motiv in anul 1964 se înlocuieşte acoperişul la construcţia veche cu unul nou având tablă galvanizată, tavanul în interior se face boltit, se desfiinţează tinda şi se mută clopotul în clopotniţa de lemn construită în formă de schelă în faţa bisericii. În interior nu avea pictură. Această construcţie a rezistat până în anul 1996 când sub îndrumarea preotului Adrian Bacheş se toarnă o nouă fundaţie în jurul celei vechi şi se ridică o nouă construcţie extinsă şi pe lungime şi pe lăţime având formă de cruce, cu o turlă principală situată deasupra naosului şi o turlă mică situată deasupra pronaosului, este învelită cu tablă. În interior se pictează în stil neobizantin în tehnica tempera de către Elena Rangheţ.
Primul preot al parohiei a fost Victor Păleau transferat reciproc cu preotul Vlad Dragomir de la parohia Văvălugi Bozioru, Buzău, la 1 mai 1942, iar primul cântăreţ a fost Ioan Metelici. Au urmat apoi preotul Hangu Gheorghe între 1980-1987 şi preotul Bacheş Adrian între ani 1994-2007. Din 1 iulie 2007 slujeşte ca preot paroh Alexandru Oancea fiu al satului.